Siste nytt PR NOVEMBER 2020 Koronadugnad


Gudstjenester, gravferder. vielse og dåp gjennomføres, men med begrensinger.

 

Informasjon angående korona-dugnaden og Kirkens aktivitet pr november/desember 2020.
Gudstjenestene gjennomføres fortløpende, og dere kan følge dager og tidspunkt via kalender på nettsiden her, eller Hallingdølen.

Gravferder, gudstjenester og seremonier blir gjennomført, men nå med et antall på 50 personer jfr. nasjonale regler med 2-meters avstand. Samme regler vil også gjelde gudstjenester, vielse og dåp.
Ingen kirkekaffe en stund fremover nå grunnet smittevern

Vedr. plassering i kirken:
Vi har fått høre at noen har lurt litt på plassering i kirken. Ved begravelser, så setter vi alltid av benker foran til nærmeste familie, og hopper over en benk før vi plasserer videre. Ved gudstjenester, konserter etc så lager vi sikk sakk mønser med 1-2 personer som sitter sammen, og noen steder er det mulig med 3.  Folk bli henvist plass når man kommer, slik at det ikke skal være noen tvil. For å ivareta antallet og smittevern, og  opprettholde 2 meteren mellom husstander/de som kan sitte sammen, så er det viktig at plassering blir respektert. 
Når det gjelder begravelser, så varierer det om det åpent for andre enn de som pårørende selv inviterer grunnet antallbegrensning. Som hovedregel, så sjekk dødsannonse for info, og minnesider hvor byråene legger ut info. Byråene gir folk mulighet til å melde seg på, og er det plasser igjen, så får man komme inn. Lurer du på noe i denne forbindelse, så ta kontakt med byrået som har ansvar for begravelsen eller kirkekontoret. Og hvis seremonien er lukket og kun for inviterte, så vil det også stå i annonsen. Vi er som sagt i en merkelig og utfordrende tid, så ting kan være forskjellig fra gang til gang. Samme med antallet. Men ta kontakt om du lurer på noe.


Vi ber den enkelte vurdere sin egen deltagelse ut fra følgende kriterier:
- Om du her omfattet av de tilbakevirkende hjemmekarantenebestemmelsene fra Folkehelseintituttet.
- Om du har nedsatt allmenntilstand eller befinner deg i en av risikogruppene
- Om du har en viktig samfunnsoppgave (Helsepersonell eller annet)
- Om du, eller noen av de du omgår, har symptom på noen sykdom

Se egen artikkel om vielser og dåp.

Kirkekontoret åpner igjen for publikum, men grunnet besøkskontroll, så må møter avtales. Flå har publikumsdag onsdager fra kl 09-15. Vakttelefon kirken er: 91134327
Kirken vil ellers oppdatere nettside og facebook for digitale løsninger. Det vil fortsatt være tilbud om gudstjeneste over nett, samtalemuligheter, bønner og lystenning.
Viktig at dere vet at kirken er der for dere alle, men også i andre former

Informasjon ellers om tiltak og Koronaviruset se Flå kommunens hjemmeside
www.flaa.kommune.no eller folkehelseinstituttet: www.fhi.no

Tilbake